بسم الله الرحمن الرحیم

جلسات تفسیر-بحث تعدد قراءات-سال ۹۳

فهرست جلسات مباحثه تفسیر

آقای سوزنچی:
063-تقریر جلسات آذز از آقای سوزنچی
- مباحث جلسه چهارشنبه 5 آذر 1393
نکته: درباره «علی بن ابوطالب» که در جلسه 1 آذر بحث شد، در کتاب الکلیات، نوشته ابوالبقا ص1051 آمده: «ما جری مجری المثل: الذی لایغیر علی بن ابوطالب حتی ترک فی حال النصب و الجر علی حاله لانه اشتهر بکذا و مثل ذلک معاویه بن ابوسفیان و ابوامیه.
- درباره مصحف حضرت علی (ع) در روایات شیعه که بسیار فراوان است. نکته مهم در اهل سنت این بود که ابن ابی داوود انکار کرده و ابن کثیر تثبیت کرده این انکار را؛ اگرچه ابن ندیم قبول کرده اما می گویند اوئ بعد از ابن ابی داوود است؛ اما طبقات ابن سعد که ما مثال آوردیم قبل از ابن ابی داوود است.

بحث جدید: بحث از 7 گونه اختلاف قرائت. (گفته شد که درباره معنای سبعه احرف حدود 40-50 وجه مطرح شده که 5-6 تا معروفتر است: سبعه قرائات، سبعه لغات، سبعه لهجات و ...؛ و درباره وجه سبعه قرائات سه قول مطرح شده. یک قول، قول ابن جزری در النشر، ج1، ص26 بود که منظور تمام وجوهی است که هر اختلاف قرائتی حتما به یکی از این سه وجه برمی گردد (توجه شود که وی با اصل قرار دادن مصحف عثمانی چنین سخنی را می گوید) متن النشر که در جلسه بحث شد را در پایین همین صفحه در قسمت پاسخ قرار داده ام.
- در جلسه به مناسبت بحث فوق بحثهایی مطرح شد درباره اهمیت و ضرورت صوت شناسی و علم تجوید که در حقیقت پدر علم فونتیک است، و درباره حروف مصوت و صامت (همخوان) و اینکه حرکات در زبان فارسی و عربی در برخی زبانها همان حروفند و ...






******************
تقریر جدید:















تقریر آقای شریف در انجمن علمی:

http://www.hoseinm.ir/forum/index.php?topic=285.0
تقریر آقای شریف نیست.