بسم الله الرحمن الرحیم
السید نور الدین الحسینی العراقي-الاراكي-صاحب تفسیر القرآن و العقل(1278 - 1341 هـ = 1862 - 1923 م)
السید نور الدین الحسینی العراقي-الاراكي-صاحب تفسیر القرآن و العقل(1278 - 1341 هـ = 1862 - 1923 م)
https://eitaa.com/19033318/41598
💥تالیف و تدریس در جبهه!
مرحوم آقا سيد نورالدين ـ خدا غريق رحمت کند ـ (که مرحوم آيت الله #اراکی خيلي در وصف او تلاش و کوشش کردند، معرفيشان کردند) ايشان سه جلد تفسير به نام القرآن و العقل نوشتند. در همان بخشهاي تفسيري هم مرقوم فرمودند که الآن ما در جبهه هستيم و غير از پسر من که يک معالِم نزد من است و براي او دارم معالِم تدريس ميکنم، کتابي نزد من نيست. من همه اينها را با برهان عقلي از قرآن استفاده ميکنم؛ لذا تفسير ايشان که سه جلد است به نام القرآن و العقل است. و اصرار ميکند که الآن من که در جبهه هستم و پسر من نزد من است و براي او معالِم درس ميگويم هيچ کتابي نزد من نيست; ولي ميخواهم بگويم که قرآن مطالبش با عقل هماهنگ است
🎙آیت الله العظمی #جوادی_آملی(دام ظله)
💎درس تفسیر95/09/16
#تفسير
#تراجم_علما
✔️کشکول ناب حوزوی🔻
◾️ @kashkolenab
https://eitaa.com/19033318/41606
در محرم سال 1334 هـ .ق. آتش جنگ جهانى اول به سوى ایران زبانه کشید. انگلیسى ها جنوب و غرب ایران را اشغال کردند.
آقا نورالدین فتواى جهاد بر علیه استعمار انگلیس دادند با این حرکت مقدّس، روح شهامت و مقاومت را در حوزه هاى علمیّه و امت مسلمان دمید. بینش عمیق و فرجام نگرى آقا نورالدین در این حرکت مقدس، مورد تحسین رجال سیاسى آن زمان قرار گرفت و وى را به عنوان عالمى روشن ضمیر و آشنا به مقتضیات زمان، مورد تکریم و تحسین قرار دادند. او در حالى زادگاه خویش را براى جهاد ترک گفت که در اوج شهرت اجتماعى قرار داشت. به قول خودش: اگر حرکت نمى کرد، عدّه اى تصور مى کردند علما به دیگران مى گویند در جهاد شرکت کنید، ولى خود به آن عمل نمى کنند.
آقا نورالدین از اراک به قم مى رود و از آن جا به اصفهان و سپس به کرمانشاه مى رود. او مدّتى در عتبات عالیات، کرکوک و موصل مى ماند و سپس به اسلامبول مى رود. او 6 ماه بعد، به حلب مى رود و پس از مدّتى به اسلامبول برمى گردد و توسط کشتى انگلیسى ها به باطوم(از توابع ترکیه) انتقال مى یابد. او مدتى در باطوم و تفلیس ماند. سرانجام روس ها ایشان را به ایران باز مى گردانند. این سفر آقا نورالدین 39 ماه به طول انجامید. آیت الله شریعت اصفهانى، آیت الله سید محمّد تقى خوانسارى و آیت الله سیّد ابوالقاسم کاشانى نیز در این سفر حضور داشتند.
شرح حال السید نور الدین الحسینی العراقي-الاراكي-صاحب تفسیر القرآن و العقل(1278 - 1341 هـ = 1862 - 1923 م)